11 de març de 2015

Missió, Visió i Valors

No formem perquè si. Ho fem perquè estem convençuts que la formació allibera a les persones. I quan una persona s’allibera i pensa críticament i creativament, esdevé un verdader ciutadà actiu i compromès. Capaç de fer realitat qualsevol somni col·lectiu que es propose.

No formem perquè si. Obtenim recompensa:

… Quan un dels nostres alumnes esdevé activista d’un moviment educatiu a nivell local.
… Quan apareix un petit esplai de poble que pretén educar infants en la llibertat, laïcitat i progrés social, amb compromís voluntari de joves.
… Quan diferents grups de joves s’articulen en una Casa de Joventut per esdevindre escola de democràcia activa i crítica.
… Quan un treballador assumeix el repte de treballar amb adolescents de manera continuada i amb la intenció d’ensenyar-los valors crítics, organització i responsabilitats.
Aquest mapa conté la ubicació dels projectes que ens enamoren. Llocs on sembrem llavor, i on continuarem fent-ho mentre existisquen les persones joves compromeses que els dirigeixen. Mira quants projectes autogestionats. La gent es mou per fi,
nosaltres sols no canviarem res, però res podrà canviar sense nosaltres!


EL NOSTRE IDEARI

No formem entretenidors de xiquets, formem educadors en el temps lliure.
No formem “ocupaociosos” de joves, formem entrenadors de participació social.
Pensem que avui més que mai són necessaris voluntaris, en una societat on tot té valor econòmic, i l’efectivitat del treball d’estos depen en gran part de la seva formació.
No estem contra la TV, Internet, els videojocs, però pensem que la societat es teixeix millor amb xarxes de participació ciutadana, amb activitats de compromís social i de cooperació entre veïns i veïnes.
ELS NOSTRES VALORS són també els de les Cases de Joventut, els esplais i els Centres Juvenils d’adolescents:
Volem que es parle d’igualtat entre sexes. De protecció del Medi Ambient. Del valor real de la democràcia. De la pluralitat. Del rebuig a tot tipus de violència. Del rebuig també a les drogues com alternativa d’oci. De la solidaritat. De la integració dels joves més desafavorits. De l’atur, la crisi, el capitalisme de casino i l’especulació. Pensem que un altre món més just és possible, desde l’educació i l’acció al temps lliure dels i les joves.
무료 vpn